Καθημερινά: 09:00-21:00 — Σάββατο: 10:00-18:00

My Laser Clinic

Γιατί σε μας;

Η αποτρίχωση με LASER Alexandrite μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλους τύπους και χρώματα δέρματος.
Για να διασφαλιστεί όμως η επιτυχία του αποτελέσματος, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένοι καθοριστικοί παράγοντες.

Στα δερματολογικά κέντρα IQ
(Intensive Quality), η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αντιμετωπίζεται ιατρικά
και ολοκληρωμένα, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υψηλότερη αποτελεσματικότητα της θεραπείας
και η μακροπρόθεσμη συντήρηση του αποτελέσματος.

Εφαρμογή laser αποτρίχωσης

 • Στα δερματολογικά κέντρα IQ (Intensive Quality), η αποτρίχωση αντιμετωπίζεται ως ιατρική πράξη και ως εκ τούτου υπάρχει πάντα δερματολογική εποπτεία της θεραπείας. Πριν την εφαρμογή, λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και διερευνάται η τυχόν ύπαρξη σπίλων (ελιές), θυλακίτιδας, αγγειακών ή δερματικών βλαβών, καθώς επίσης ανιχνεύεται και η πιθανή ύπαρξη σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

  Αν διαπιστωθούν ίχνη δερματοπάθειας, τότε ακολουθεί εμπεριστατωμένη δερματολογική εξέταση και, αν κριθεί απαραίτητο, χορηγείται κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Παρομοίως, διαταραχές του κύκλου ζωής της τρίχας διερευνώνται και υποστηρίζονται φαρμακευτικά. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα αποδειχτεί αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής διαταραχής (π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, διαταραχές θυρεοειδούς). Αν παρατηρηθεί υπερτρίχωση σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, τότε συνταγογραφείται ορμονικός έλεγχος.

 • Από την πληθώρα των διαθέσιμων LASER, έχει διαπιστωθεί ότι ασφαλή αποτελέσματα διαρκείας σε ό,τι αφορά την αποτρίχωση μπορούν να προσφέρουν τα LASER Alexandrite και Nd:YAG. Η χρήση του LASER Alexandrite ενδείκνυται περισσότερο για τα ανοιχτόχρωμα δέρματα, ενώ το LASER Nd:YAG ενδείκνυνται για τα σκουρόχρωμα δέρματα.

  Στα δερματολογικά κέντρα IQ (Intensive Quality), διατίθενται και οι δύο τύποιLASER, που σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάζονται διαμορφώνοντας ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα προκειμένου να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

 • Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται φυσική εξέταση για να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του κάθε δέρματος: εκτίμηση φωτότυπου, χρώματος, διαμέτρου και πυκνότητας της τριχοφυΐας. Με τον τρόπο αυτό, επιτρέπεται η κατάλληλη ρύθμιση των παραμέτρων του LASER (μήκος κύματος φωτός, διάρκεια παλμού, ενεργειακή πυκνότητα, μέγεθος δέσμης φωτός, κ.α.) έτσι ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα γρήγορα, ανώδυνα και με απόλυτη ασφάλεια, καθώς επίσης να αποφεύγονται οι άσκοπες επαναληπτικές συνεδρίες.

 • Ο σωστός χειρισμός του Laser είναι καθοριστικός για την επιτυχία του αποτελέσματος, καθώς χρειάζεται πάντα παραμετροποίηση της θεραπείας ανά περιστατικό. Στα δερματολογικά κέντρα IQ (Intensive Quality), η εφαρμογή πραγματοποιείται από δερματολόγους και αισθητικούς ειδικά καταρτισμένους στη χρήση των εξελιγμένων δερματολογικών LASER αποτρίχωσης 4ης γενιάς.

  Η τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία μας επιτρέπουν να προσαρμόζουμε τη θεραπεία ανά περίπτωση αξιολογώντας βασικές παραμέτρους: την περιοχή που θεραπεύεται, τον τύπο της τρίχας και την επίδραση των ορμονών ανά περιοχή, την ηλικία του ατόμου, την πιθανή λήψη φαρμάκων ή κάποια κληρονομική πάθηση που να επηρεάζει την τριχοφυΐα, κτλ.

 • Στα δερματολογικά κέντρα μας, προσφέρεται σαφής ενημέρωση σχετικά με τις ρεαλιστικές προσδοκίες που μπορούν να έχουν οι ενδιαφερόμενοι, καθώς το επίπεδο μείωσης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας διαφέρει από άτομο σε άτομο και από ανατομική περιοχή σε περιοχή.

 • Στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ (intensive Quality) γνωρίζουμε ότι η Laser αποτρίχωση αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας στην ευαίσθητη περιοχή, καθότι δεν αποτελεί μία «τυφλή» μέθοδο αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα ή το κερί. Με τη Laser αποτρίχωση δεν προκαλούνται αμυχές, μικροτραυματισμοί ή θυλακίτιδες που γίνονται εστίες εισόδου για ιούς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο ιός των κονδυλωμάτων (HPV), ο ιός του έρπητα των γεννητικών οργάνων (HSV) ή ο ιός της μολυσματικής τερμίνθου. Επιπλέον, σε πιθανή ύπαρξη τέτοιων ιογενών μολύνσεων, διαγιγνώσκεται εγκαιρα η πάθηση, εφαρμόζεται η κατάλληλη θεραπεία και αποφεύγεται η εξάπλωση των νοσημάτων αυτών στις γύρω περιοχές ή στα εσωτερικά γεννητικά όργανα.

  Πριν την εφαρμογή της θεραπείας στην ευαίσθητη περιοχή, πραγματοποιείται πάντα δερματολογικός έλεγχος ώστε να αποκλειστεί η παρουσία ιογενούς μόλυνσης. Στην περίπτωση που ανιχνευθούν δερματικές βλάβες, εφαρμόζεται λεπτομερειακή θεραπεία, καθώς στα Δερματολογικά Ιατρεία IQ (Intensive Quality) υπάρχει πολυετής εμπειρία και εξειδίκευση στην αναγνώριση και αντιμετώπιση δερματολογικών και αφροδισιολογικών παθήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Laser αποτρίχωση αποτελεί και την πλέον κατάλληλη μέθοδο αποτρίχωσης την περίοδο που ακολουθεί την θεραπεία αυτών των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων, διότι επιτρέπει τον έγκαιρο εντοπισμό και την αποφυγή πιθανών υποτροπών και επανεμφανίσεων, που μπορούν να οφείλονται σε "τυφλές" μεθόδους αποτρίχωσης, όπως το ξύρισμα και το κερί.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

GET SOCIAL

mylaserclinic facebook mylaserclinic YouTube mylaserclinic Twitter mylaserclinic LinkedIn mylaserclinic Instagram
Dr. Tzermias - 20 years of contribution