Καθημερινά: 09:00-21:00 — Σάββατο: 10:00-18:00

Συχνές ερωτήσεις για την αποτρίχωση

 • Το LASER προσφέρει την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λύση στο πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας με τρόπο γρήγορο, ανώδυνο, σίγουρο και ασφαλή. Η ακίνδυνη δέσμη φωτός του LASER Alexandrite δρα επιλεκτικά στη ρίζα της τρίχας, αφήνοντας άθικτη την επιδερμίδα. Δεν βλάπτει το δέρμα, δεν προκαλεί παρενέργειες και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, διότι είναι η μόνη κατάλληλη μέθοδος ακόμα και για τις μεγάλες περιοχές, όπως τα πόδια και την πλάτη.

  Είναι η πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος αποτρίχωσης για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τις σκουρόχρωμες-μεσογειακές επιδερμίδες. Παρέχει μόνιμα αποτελέσματα και όχι προσωρινά (όπως το ξυράφι, το κερί και οι κρέμες) και επειδή απαιτεί ελάχιστες και σύντομης διάρκειας επισκέψεις, δεν είναι χρονοβόρα και συμφέρει οικονομικά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αποτρίχωσης που πρέπει να επαναλαμβάνεται εφ’ όρου ζωής.

 • Τα εξελιγμένα LASER Alexandrite 4ης γενιάς στηρίζονται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, σύμφωνα με την οποία είναι δυνατή η επιλεκτική εξάλειψη του εκάστοτε στόχου (π.χ. αγγεία, μελανοσώματα ή τριχικοί θύλακοι), ενώ ταυτόχρονα παραμένει άθικτη η επιδερμίδα και το χόριο, αποφεύγοντας έτσι τις παρενέργειες.

  Στην περίπτωση της αποτρίχωσης, δύο είναι οι στόχοι του Laser που βρίσκονται μέσα στον τριχικό θύλακο: ο βολβός (στο βαθύτερο άκρο) και το bulge (επιφανειακότερα του βολβού). Αυτά είναι τα δύο σημεία που καθοδηγούν την ανάπτυξη και τον κύκλο ζωής της τρίχας, και σε αυτά στοχεύει τελικά η ενέργεια του Laser.

  Για να φτάσει στον στόχο της, η φωτεινή ενέργεια του Laser απορροφάται από το πρωτεύον χρωμοφόρο στοιχεία του τριχικού θύλακα, που είναι η μελανίνη (η χρωστική ουσία που χαρίζει στην τρίχα το χρώμα της). Η φωτεινή ενέργεια μετατρέπεται σε θερμική, με αποτέλεσμα την επιλεκτική καταστροφή των δύο στόχων στον τριχικό θύλακα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τριχοφυΐα σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη, μέχρι την πλήρη αναστολή της ανάπτυξής της.

  Η δράση των εξελιγμένων λέιζερ Αλεξανδρίτη 4ης γενιάς συνδυάζεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τριχοφυΐας και σε όλους τους τύπους δέρματος.

 • Η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι ανώδυνη. Πρόκειται για μία μη-επεμβατική ιατρική πράξη, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος και επομένως δεν επιφέρει αίσθημα πόνου ή τραυματισμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να παρατηρηθεί μονάχα μία μικρή ενόχληση, η οποία όμως είναι στιγμιαία και δεν έχει περαιτέρω διάρκεια. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας έτσι ώστε να είναι απολύτως ανεκτή η εφαρμογή του λέιζερ Αλεξανδρίτη.

 • Τα χρονικά μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών LASER συνήθως είναι από 4 έως 10 βδομάδες, ανάλογα με την ανατομική περιοχή και ανάλογα με την αλλαγή στον ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας, την οποία έχει πετύχει η προηγούμενη εφαρμογή LASER. Σταδιακά, το διάστημα μεταξύ των επισκέψεων μεγαλώνει (έξι-οχτώ μήνες).

 • Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται, εξαρτάται από την περιοχή, την ποιότητα της τρίχας και μερικούς δευτερογενείς παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν τον φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης της τρίχας, όπως η ηλικία, οι ορμόνες, το βάρος, η λήψη φαρμάκων, ο μεταβολισμός, η κληρονομική προδιάθεση και ορισμένες παθολογικές καταστάσεις.

 • Οι τρίχες αναπτύσσονται σε επαναλαμβανόμενους κύκλους και μονάχα όταν βρίσκονται στην ενεργή φάση ανάπτυξης (αναγενής φάση), περιέχουν αρκετή μελανίνη για να απορροφήσουν την απαραίτητη δόση ενέργειας για την καταστροφή του τριχικού θύλακά τους. Όταν οι τρίχες βρίσκονται στις υπόλοιπες φάσεις του κύκλου ζωής τους, περιέχουν ελάχιστη ή μηδαμινή μελανίνη και δεν μπορούν να απορροφήσουν τη φωτεινή ενέργεια του λέιζερ Αλεξανδρίτη.

  Την ημέρα της εφαρμογής του Laser, καταστρέφονται τα τριχοθυλάκια που περιέχουν τρίχες σε ενεργή φάση ανάπτυξης. Μερικές βδομάδες αργότερα, αρκετές από τις τρίχες που βρίσκονταν σε ανενεργή φάση ανάπτυξης, έχουν περάσει στην ενεργή φάση ανάπτυξης και πλέον είναι η σειρά τους να δεχτούν τη φωτεινή ενέργεια του λέιζερ Αλεξανδρίτη. Κάθε φορά που η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται, αυξάνεται το ποσοστό της μειωμένης τριχοφυΐας.

 • Η υπερβολική και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι αποτέλεσμα κληρονομικής προδιάθεσης, ορμονικών επιδράσεων και φαρμάκων. Στις γυναίκες, επηρεάζεται από τις φυσιολογικές βιολογικές αλλαγές που βιώνουν κατά τη διάρκεια της εφηβείας, της εγκυμοσύνης, της εμμηνόπαυσης και της τρίτης ηλικίας. Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιόδους μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της τριχοφυΐας σε περιοχές όπου ήταν άτριχες μέχρι τότε, ή να επιδεινωθεί κάποιο μικρό ή μέτριο πρόβλημα ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Άλλοι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη των τριχών, σχετίζονται με τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, το στρες και η παχυσαρκία.

  Πιο σοβαρές αιτίες διαταραχής της τριχοφυΐας μπορεί να σχετίζονται με τη λειτουργία των ωοθηκών (όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών), του ενδοκρινικού συστήματος και του θυρεοειδούς. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ιατρικά η υποκείμενη αιτία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, έτσι ώστε η αποτρίχωση με Laser να προσφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα.

 • Η υπερτρίχωση, εκτός από αισθητικό πρόβλημα, αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους δερματικούς δείκτες για το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (ΣΠΩ). Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πολύ πρόσφατης μελέτης στην οποία αξιολογήθηκαν τα δεδομένα 401 γυναικών, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με διάγνωση ΣΠΩ είχαν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάζουν και υπερτρίχωση σε σχέση με αυτές χωρίς διάγνωση ΣΠΩ (επιστημονικό περιοδικό: Journal of the American Medical Association, Δεκέμβριος 2015).

  Οι ερευνητές υπογραμμίζουν ότι για τη διάγνωση απαιτείται ολοκληρωμένη δερματολογική εξέταση. H αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση ακόμα και των πιο δύσκολων περιπτώσεων υπερτρίχωσης.

 • Την ημέρα της εφαρμογής, είναι απαραίτητο να υπάρχουν τρίχες τουλάχιστον 1-2 ημερών. Διαφορετικά, είναι δύσκολο να καταγραφεί σωστά η ποιότητα και η ποσότητά τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, απαγορεύεται η χρήση άλλων αποτριχωτικών μεθόδων 4-6 βδομάδες πριν την κάθε εφαρμογή λέιζερ Αλεξανδρίτη.

 • Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η επιδερμίδα, είτε λόγω φυσικού χρώματος, είτε λόγω ηλιοθεραπείας ή solarium, τόσο πιο προσεχτική πρέπει να είναι η εφαρμογή του LASER. Γι’ αυτόν τον λόγο και για να διασφαλίσουμε την πιο ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή, συστήνουμε να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο ή το solarium πριν και κατά τη διάρκεια των συνεδριών λέιζερ Αλεξανδρίτη. Η θεραπεία δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε δέρμα που έχει μαυρίσει πρόσφατα από τον ήλιο.

 • Στις απόλυτες αντενδείξεις της LASER αποτρίχωσης περιλαμβάνονται: το πρόσφατα μαυρισμένο από τον ήλιο δέρμα, η λήψη φωτοευαισθητοποιητών φαρμάκων, η φωτοευαισθησία στο χρησιμοποιούμενο μήκος κύματος φωτός, κλπ. Στις σχετικές αντενδείξεις περιλαμβάνονται: ιστορικό χηλοειδών, εγκυμοσύνη, πρόσφατη λήψη ρετινοειδών. Πριν την εφαρμογή, είναι σημαντικό να έχει προηγηθεί έλεγχος από έμπειρο δερματολόγο για την τυχόν ύπαρξη σπίλων (κοινώς ελιές) ή θυλακίτιδας ή μολυσμένων βλαβών στο δέρμα.

Έχετε ερωτήσεις;
Χρειάζεστε διευκρινήσεις;

GET SOCIAL

mylaserclinic facebook mylaserclinic YouTube mylaserclinic Twitter mylaserclinic LinkedIn mylaserclinic Instagram
Dr. Tzermias - 20 years of contribution