ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ανάπλαση δέρματος

Η θεραπεία

Το Πλάσμα Πλούσιο σε Αιμοπετάλια είναι ένα αυτόλογο κλάσμα, του αίματος, με υψηλή συγκέντρωση αιμοπεταλίων, αυτός είναι ουσιαστικά ό ορισμός της αυτόλογης μεσοθεραπείας 

Αυτή η μη επεμβατική μέθοδος ανάπλασης  αποτελεί τη νέα επαναστατική μέθοδο Αυτόλογης Μεσοθεραπείας που υπόσχεται εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση και ανάπλαση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Λειτουργια

Φυσιολογία και λειτουργία αιμοπεταλίων: Ένα τυπικό δείγμα αίματος αποτελείται από πλάσμα (55%) και έμμορφα συστατικά (45%), δηλ. ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια. Από τα έμμορφα συστατικά το 93% αποτελούν τα ερυθρά αιμοσφαίρια, το 6% τα αιμοπετάλια και το 1% τα λευκά αιμοσφαίρια.

Τα αιμοπετάλια ή θρομβοκύτταρα είναι μικρά, δισκοειδή, διάφανα, κυτταρικά θραύσματα (κύτταρα χωρίς πυρήνα), με διάμετρο 2-4 μικρόμετρα και προέρχονται από θραύσματα μεγακαρυοκυττάρων. Η διάρκεια ζωής τους είναι από 9-10 ημέρες. Τα αιμοπετάλια είναι φυσική πηγή αυξητικών παραγόντων και συμμετέχουν στην αιμόσταση. Περιέχουν μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών, κυτοκινών και άλλων βιοδραστικών όπως σεροτονίνη, ισταμίνη, κατεχολαμίνες, ATP, ADP, Ca2+ , ινωδογόνο, ποικιλία ενζύμων.

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΟΦΕΛΗ

Το πλεονέκτημα της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας Προσώπου εντοπίζεται στο ότι αξιοποιούμε τις δυνάμεις του ίδιου μας του οργανισμού.
Οι κυριότερες εφαρμογές της μεθόδου ανάπλασης στοχεύουν στη:

> Μείωση των ρυτίδων σε πρόσωπο & λαιμό
> Βελτίωση του οβάλ του προσώπου
> Σύσφιγξη του λαιμού
> Επούλωση ουλών από εγκαύματα, επεμβάσεις και τραύματα 
> Ανάπλαση ουλών ακμής σε πρόσωπο, ράχη & στήθος
> Εξάλειψη των ραγάδων – ακόμη και των πιο επίμονων κόκκινων – σε συνδυασμό με CO2 Fractional Laser
> Ανάπλαση και σύσφιγξη σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά και εξωτερικά των μηρών, στη κοιλιά, τα γόνατα και τους μηρούς.
> Θεραπεία της Τριχόπτωσης, Ανδρογενετικής, Διάχυτης ή Γυροειδούς Αλωπεκίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες Θεραπείας

30 λεπτά

Προτείνονται 3 εφαρμογές/ έτος

Χαμηλό

Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας

1 έτος, εφόσον πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες συνεδρίες

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου είναι επίσης αποτελεσματική και όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες:

  • Fractional Laser. Εφαρμόζεται κατά την ίδια συνεδρία, ενισχύοντας κατά πολύ το αποτέλεσμα της ανάπλασης που επιτυγχάνει το fractional laser. Ο συνδυασμός του Fractional Laser με την αυτόλογη μεσοθεραπεία πετυχαίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπλαση του δέρματος. Ο συνδυασμός με το fractional Laser ονομάζεται Total  Lift.
  • Laser στην επούλωση ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες. Είτε ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με laser βελτιώνει αισθητά τις ουλές μετά από επεμβάσεις, εγκαύματα ή τραύματα. Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος.

Επίσης η αυτόλογη  μεσοθεραπεία βελτιώνει της ραβδώσεις του δέρματος, ενώ μπορεί να εξαλείψει της κόκκινες ραγάδες σε συνδυασμό και με θεραπείες Fractional Laser.

Το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ελαφρύ πρήξιμο, εκχυμώσεις και ερυθήµατα τα οποία όμως θα υποχωρήσουν σε λίγες µέρες. Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ καλά ανεκτή θεραπεία, γιατί οι πιθανότητες αντίδρασης μηδενίζονται, αφού εγχύεται υλικό από το ίδιο το αίμα της ασθενούς.