ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ανάπλαση δέρματος

Η θεραπεία

Τα LED (Light Emitting Diode) μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται ως μέρος της θεραπείας δερματικών παθήσεων. 

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία προσώπου και λαιμού που χρησιμοποιεί τη μη θερμική ενέργεια φωτός LED για να ενεργοποιήσει τις διαδικασίες φυσικών κυττάρων του σώματός προκειμένου να επιταχύνει την αναζωογόνηση και την επιδιόρθωση του δέρματος. Στα πλεονεκτήματά της είναι πως δεν τραυματίζει την επιδερμίδα, δεν αφήνει σημάδια, ενώ δεν απαιτείται χρόνος αποθεραπείας μετά τη συνεδρία.

Η πλέον σύγχρονη, αποτελεσματική και ασφαλή διαδικασία, μέσω της οποίας αυξάνεται η ζωτικότητα των κυττάρων και διεγείρονται οι ινοβλάστες με απόλυτα φυσικό τρόπο.

Η φωτοθεραπεία ή φωτοδιεγερτική θεραπεία είναι 100% ασφαλής, μια μη επεμβατική διαδικασία η οποία στις κατάλληλες συχνότητες φωτός ενεργοποιεί τους φωτοϋποδοχείς των κυττάρων και ενισχύει την αναγέννηση των δερματικών ιστών. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης καθώς και άλλων πρωτεϊνών τους δέρματος που λειτουργούν ως δομικό υλικό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ

Λειτουργια

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Η φωτοθεραπεία είναι ασφαλής και αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος, δεν έχει καμία παρενέργεια ούτε πόνο.

Το δέρμα του κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό, επίσης εξωγενής παράγοντες αλλά και οι συνήθειες του, όπως η διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, κλπ, και φυσικά η ηλικία επηρεάζουν το χρόνο εμφάνισης των θετικών αποτελεσμάτων. Οι περισσότεροι αρχίζουν να βλέπουν αποτελέσματα μετά από 3-4 βδομάδες. Αν πραγματοποιούνται συνεδρίες για αύξηση κολλαγόνου και αντιγήρανσης, τα πρώτα αποτελέσματα θα εμφανιστούν στις 3-4 εβδομάδες, στις 4 έως 5 εβδομάδες εξασθενούν οι δυσχρωμίες.

Κάθε χρώμα έχει ειδικό βάρος, θερμοκρασία, μήκος κύματος, πυκνότητα και επίπεδο ενέργειας.  Ανάλογα με τη συχνότητα που εκπέμπουν και το πόσο βαθιά διεισδύουν, τα φώτα έχουν διαφορετικά βιολογικά αποτελέσματα.

ΟΦΕΛΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

  • Επιτάχυνση της Κυτταρικής ανάπτυξης
  • Διεγείρει τους ινοβλάστες για την παραγωγή ιστού κολλαγόνου και
  • Αυξάνει την ελαστικότητα του δέρματος.

Κόκκινο φως

Πρόκειται για το πιο δημοφιλές φως, εκείνο που διεισδύει βαθύτερα στην επιδερμίδα. Ενεργοποιεί τους ινοβλάστες να παράξουν μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου και έτσι βοηθά με τη μείωση των ρυτίδων και των ουλών ακμής, τη βελτίωση της υφής και της ελαστικότητας του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστημίου Harvard και την Dr. Buzney το κόκκινο LED φως μπορεί να αντιστρέψει ορισμένα από τα σημάδια που σχετίζονται με τη φωτογήρανση στο δέρμα.

Μπλε φως

Το μπλε φως LED χρησιμοποιείται πιο συχνά για τη θεραπεία της ακμής, καθώς λέγεται πως μειώνει τη δραστηριότητα στους σμηγματογόνους αδένες και καταπολεμά το βακτήριο της ακμής p. acnes, που δημιουργεί σπυράκια στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε με προϊόντα που περιέχουν νιασιναμίδη ή σαλικυλικό οξύ.

Πράσινο φως

Βελτιώνει τη διαδικασία επούλωσης της “φθαρμένης” επιδερμίδας, βοηθά στην εξισορρόπηση της μελανίνης και ρυθμίζει την παραγωγή σμήγατος, με αποτελεσμα ένα δέρμα με απόλυτη ισορροπία λιπαρότητας και ενυδάτωσης απαλλαγμένο από υπερμελαγχρώσεις.

Κίτρινο φως

Το κίτρινο φως, καταπολεμά τους ερεθισμούς και τις εξάρσεις του πολύ ευαίσθητου δέρματος, βελτιώνοντας έτσι την υφή του.

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες Θεραπείας

30 λεπτά

Προτείνονται 6 συνεδρίες/ 1 φορά την εβδομάδα 

Ανώδυνο

Μηδενική, άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές σας