ΒΑΘΥΣ

Καθαρισμός
προσώπου

Τι είναι

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου, είναι η βασική διαδικασία περιποίησης του δέρματος, όπου στοχεύει στην απομάκρυνση των πόρων, των ρύπων, των νεκρών κυττάρων καθώς και του σμήγματος από το δέρμα. Το καθημερινό μακιγιάζ, η σκόνη του περιβάλλοντος, ο ιδρώτας και η έκκριση αυτού του σμήγματος, φράσσουν τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην το αφήνουν να αναπνεύσει.

Στόχος

Αφαιρείται η περίσσεια σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες και απαλλάσσεται το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα. Η λιπαρότητα που υπάρχει στην επιδερμίδα μας, οφείλεται κατα κύριο λόγο στο σμήγμα που συσσωρεύεται στο δέρμα μας. Πριν την εφαρμογή του καθαρισμού, ο ασθενής εξετάζεται από τον εξειδικευμένο δερματολόγο ακολουθώντας αυστηρά το ιατρικό πρωτόκολλο, ώστε να γίνει ασφαλής διάγνωση του προβλήματος και να χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη μέθοδος. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βήματα

  1. ατμός (γίνεται χρήση ειδικής συσκευής που ονομάζεται βαπέρ για περίπου 20 λεπτά. Το βαπέρ χρησιμοποιεί καθαρό, απιονισμένο νερό, χωρίς άλατα για να παράξει τον ατμό ενώ ταυτόχρονα προσελκύει και το όζον. Η θερμότητα του ατμού προκαλεί την διαστολή των πόρων της επιδερμίδας και μέσω του ιδρώτα, αποβάλλονται οι τοξίνες και γίνεται καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ο ατμός περνάει από μια UV λάμπα και ιονίζεται, πράγμα που συμβάλλει στην αντισηψία και στην προστασία των πόρων από μικρόβια και βακτήρια)

  2. διάνοιξη των φραγμένων πόρων (σε αυτό το στάδιο, απομακρύνονται από την επιδερμίδα τα άσπρα και τα μαύρα στίγματα (φαγέσωρες), η κεχριά, οι κύστες, το σμήγμα, η σκόνη και οι ρύποι με ιδιαίτερη προσοχή και πάντα σύμφωνα με όλους τους κανόνες υγιεινής)

  3. εφαρμογή ενυδατικής καταπραϋντικής κρέμας (ανάλογα με τον εκάστοτε τύπο δέρματος, με σκοπό την μείωση των ερεθισμών και της ερυθρότητας)

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

Πληροφορίες Θεραπείας

1 ώρα και 30′ λεπτά

1 φορά το τρίμηνο, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος. 

Ανώδυνο

Ο δερματολογικός βαθύς καθαρισμός, μπορεί να συνδυαστεί για καλύτερα αποτελέσματα και με την εφαρμογή της θεραπείας Δερμοαπόξεση με διαμάντι και Χημικό Peeling