Καθημερινά: 09:00-21:00 — Σάββατο: 10:00-18:00

LASER Αποτρίχωση με Αλεξανδρίτη

Ποια είναι η διαδικασία εφαρμογής

Η LASER αποτρίχωση βασίζεται στη θεωρία της επιλεκτικής φωτοθερμόλυσης, δηλαδή την επιλεκτική εξάλειψη του εκάστοτε στόχου, ενώ παραμένει άθικτη η φυσιολογική επιδερμίδα και το χόριο.

Αυτό επιτυγχάνεται με την εκλεκτική απορρόφηση της ενέργειας του LASER από τον αντίστοιχο χρωμοφόρο στόχο (τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία της τρίχας), που λειτουργεί ως όχημα της ενέργειας προς τον τελικό στόχο της. Πιο συγκεκριμένα, η δέσμη LASER δρα στον τριχικό θύλακα προκαλώντας σταδιακά και επιλεκτικά την καταστροφή των κυττάρων, τα οποία παράγουν τριχοφυΐα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η τριχοφυΐα σταδιακά μετατρέπεται σε χνοώδη και αδύναμη, μέχρι την πλήρη αναστολή της ανάπτυξής της.

apotrixosi

Η Αποτρίχωση με LASER βήμα-βήμα

Ο κύκλος ζωής της τρίχας

Οι τρίχες αναπτύσσονται σε επαναλαμβανόμενους κύκλους. Η φάση ανάπτυξης της τρίχας μπορεί να διαρκέσει από μερικές βδομάδες (όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περιοχή του άνω χείλους και των φρυδιών) έως μερικά χρόνια (όπως συμβαίνει στο τριχωτό της κεφαλής). Σε γενικές γραμμές πάντως, σε ό,τι αφορά την τριχοφυΐα του προσώπου και του σώματος, η φάση ανάπτυξης διαρκεί μόνο μερικές βδομάδες ή μήνες και ο ρυθμός της είναι πιο αργός, γι’ αυτό και οι τρίχες των ποδιών, για παράδειγμα, δεν μακραίνουν ποτέ όσο οι τρίχες των μαλλιών.

Η ιδανική στιγμή για τη μόνιμη καταστροφή των τριχών είναι όταν βρίσκονται στη φάση της αναγένεσης, καθώς υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση μελανίνης στο τριχοθυλάκιο και άρα μεγαλύτερη απορρόφηση της ενέργειας του LASER.


Την ημέρα της εφαρμογής της LASER αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη, μόνο οι τρίχες που βρίσκονται στη φάση ανάπτυξης θα εξαλειφθούν οριστικά. Οι υπόλοιπες θα ξαναβγούν μετά από καιρό, γι’ αυτό απαιτούνται επαναληπτικές συνεδρίες μέχρι το λέιζερ Αλεξανδρίτη να τις πετύχει όλες στη συγκεκριμένη φάση του κύκλου ζωής τους. Σε οποιαδήποτε στιγμή ωστόσο, περίπου το 80-85% των τριχών βρίσκεται στη φάση της αναγένεσης, μόλις το 10-15% στη φάση της καταγένεσης και το υπόλοιπο 1-3% στη φάση της τελογένεσης.

H Αποτρίχωση με LASER αποτελεί την καλύτερη επιλογή για την οριστική εξάλειψη τριχοφυΐας καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος, ακόμα και στις κατεξοχήν δυσπρόσιτες και ιδιαίτερες περιοχές όπως τα αυτιά ή σε πολύ μεγάλες επιφάνειες, όπως η ανδρική πλάτη. Για τις γυναίκες, οι δημοφιλείς περιοχές αποτρίχωσης είναι το πρόσωπο (άνω χείλος), οι μασχάλες, τα χέρια, η γραμμή της κοιλιάς από τον αφαλό μέχρι την περιοχή του μπικίνι, η ευαίσθητη περιοχή και τα πόδια. Οι άνδρες επιλέγουν τη LASER αποτρίχωση προκειμένου να απαλλαγούν από την υπερβολική τριχοφυΐα σε περιοχές όπως η πλάτη, το στήθος, τα χέρια, τα πόδια.

Μάλιστα, η LASER Αποτρίχωση ενδείκνυται πλήρως για την περιοχή των γεννητικών οργάνων και για τα δύο φύλλα. Πιο συγκεκριμένα, οι κοινές μέθοδοι αποτρίχωσης, όπως το ξυραφάκι και το κερί αφήνουν την περιοχή εκτεθειμένη, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν μικροτραυματισμοί ή αμυχές οι οποίοι μπορεί να γίνουν εστίες εισόδου για ιογενείς μολύνσεις και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν).

Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα της τρίχας, την ανατομική περιοχή καθώς και από ορισμένους δευτερογενείς παράγοντες όπως οι ορμόνες, η ηλικία, η λήψη φαρμάκων, το βάρος, η κληρονομική προδιάθεση, ο μεταβολισμός, το στρες. Το μεσοδιάστημα μεταξύ των συνεδριών αρχικά είναι από 4 έως 10 εβδομάδες. Σταδιακά, όσο η θεραπεία πλησιάζει προς το τέλος η χρονική απόσταση μεταξύ των συνεδριών μεγαλώνει στους 6-8 μήνες.

Η δράση των εξελιγμένων LASER συνδυάζεται, έτσι ώστε να διασφαλίζεται άριστο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη τριχοφυΐας και σε όλους τους τύπους δέρματος. Η LASER αποτρίχωση προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα με ασφάλεια, ανώδυνα, χωρίς σημάδια. Τα αποτελέσματα αρχίζουν και γίνονται ορατά από την 1η συνεδρία, ενώ προοδευτικά αλλάζει η υφή της τρίχας και μετατρέπεται σε αδύναμη και χνοώδη μέχρι να εξαλειφθεί οριστικά.

Η LASER αποτρίχωση είναι ανώδυνη μη-επεμβατική ιατρική πράξη, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δέρματος και επομένως δεν επιφέρει αίσθημα πόνου ή τραυματισμό. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μπορεί να παρατηρηθεί μονάχα μία μικρή ενόχληση, η οποία όμως είναι στιγμιαία και δεν έχει περαιτέρω διάρκεια. Στις πιο ευαίσθητες περιοχές, προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας έτσι ώστε να είναι απολύτως ανεκτή η εφαρμογή του LASER.

H αποτρίχωση με LASER αποτελεί την ασφαλέστερη και πλέον ενδεδειγμένη μέθοδος οριστικής απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Μπορεί να εφαρμοστεί με ασφάλεια σε όλους τους τύπους και χρώματα δέρματος. Η ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της μεθόδου επιβεβαιώνεται μέσω της έγκρισης που έχει λάβει από την αυστηρή αμερικανική επιτροπή Φαρμάκων και Συσκευών FDA.

Η αποτρίχωση με LASER AΑλεξανδρίτη είναι απόλυτα ασφαλής, ωστόσο εμπεριέχει ορισμένες αντενδείξεις όπως η φωτοευαισθησία στο εφαρμοζόμενο μήκος κύματος φωτός, ή λήψη φωτοευαισθητοποιητών σκευασμάτων ή φαρμάκων, η ύπαρξη ιστορικού χηλοειδών, η πρόσφατη λήψη ρετινοειδών και η εγκυμοσύνη.

Την ημέρα της εφαρμογής προκειμένου να καταγραφεί σωστά η ποσότητα και η ποιότητα της τριχοφυΐας, χρειάζεται να υπάρχουν τρίχες 1- 2 ημερών. Η χρήση άλλων αποτριχωτικών 4 έως και 6 εβδομάδες πριν την εφαρμογή είναι απαγορευτική καθώς διαταράσσεται ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας. Η αποφυγή έντονής έκθεσης στον ήλιο για το ίδιο χρονικό διάστημα (4-6 εβδομάδες) συστήνεται αυστηρά καθώς υπάρχει κίνδυνος μεταφλεγμονώδους μελάγχρωσης.

Μετά τη συνεδρία LASER Αποτρίχωσης, συστήνεται αυστηρά η εφαρμογή αντιηλιακής κρέμας με τον υψηλότερο δείκτη προστασίας καθημερινά για 1 μήνα ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται δραστηριότητες όπως σάουνα, μπάνιο σε πισίνα για 24 ώρες. Εάν παρουσιαστεί ερύθημα ή ερεθισμός μπορείτε να εφαρμόσετε μια απλή ενυδατική κρέμα ή κρύα επιθέματα.

Το IPL δεν ειναι αποτελεσματικο
και ασφαλες οπως το Laser

LASER Αποτρίχωση vs ΙPL(παλμικό φως ή φωτόλυση)

Ποιες είναι οι διαφορές τους

Το μόνο κοινό που έχουν οι δύο αυτές θεραπείες, είναι ότι χρησιμοποιούν φωτεινή ενέργεια για να καταστρέφουν τη ρίζα της τρίχας.

Δεν έχουν καμία άλλη ομοιότητα.

αποτριχωση

Το IPL δεν είναι Laser

Είναι μία συσκευή που παράγει κοινό φως και επομένως δεν μπορεί να το εστιάσει σε μία στενή δέσμη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είναι πολύ ισχυρή η δράση του και επομένως να μην είναι τόσο αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Το IPL προκαλεί γενική καταστροφή στα πλαίσια της οποίας προκαλεί και την καταστροφή της ρίζας της τρίχας, ενώ το LASER προκαλεί επιλεκτική καταστροφή που εντοπίζεται μόνο στη ρίζα της τρίχας.

ΤΟ IPL ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ LASER.

Το μεγαλύτερος μέρος της ενέργειας απορροφάται από μικρότερους πιο επιφανειακούς στόχους, όπως τη χρωστική ουσία και τα αγγεία του δέρματος. Για να μπορέσει να θερμάνει βαθύτερους στόχους, απαιτούνται υψηλότερα επίπεδα ενέργειας με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εγκαυμάτων και άλλων ανεπιθύμητων ενεργειών, όπως υπερμελάγχρωσης, υπομελάγχρωσης, πρόκλησης φλύκταινων και σπανιότερα ουλών.

Το LASER Alexandrite δρα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και εξαιρετική ασφάλεια, καθώς είναι ικανό να χτυπάει επιλεκτικά τον στόχο του αφήνοντας ανέπαφες τις γύρω περιοχές.


Τι είναι το LASER

Το πρώτο LASER κατασκευάστηκε το 1960. Στα ελληνικά, το ακρωνύμιο L.A.S.E.R. (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) αποδίδεται ως ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας.

H αποτρίχωση με LASER Alexandrite, η οποία το 1997 έλαβε και την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)

fda-badge

Το φως αυτό έχει τρεις μοναδικές ιδιότητες:


  • Είναι μονοχρωματικό

    Δηλαδή είναι ενός και μόνο μήκους κύματος φωτός, σε αντίθεση με το συνηθισμένο φως που αποτελεί συνδυασμό πολλών μήκων κύματος.

  • Είναι συνεκτικό

    Δηλαδή τα κύματα του φωτός που εκπέμπονται από το LASER, κινούνται σε συμφωνία, με αποτέλεσμα να ενδυναμώνουν το ένα το άλλο.

  • Είναι εστιασμένο

    Δηλαδή εκπέμπεται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σε αντίθεση με το κοινό φως που διαχέεται προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το φως που εκπέμπει το LASER να είναι εξαιρετικά ισχυρό.

Πίνακας διαφορών Laser και IPL

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

GET SOCIAL

mylaserclinic facebook mylaserclinic YouTube mylaserclinic Twitter mylaserclinic LinkedIn mylaserclinic Instagram
Dr. Tzermias - 20 years of contribution