ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ

προσώπου & σώματος

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ

Αν δεν αγαπήσουμε πρώτα εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για μας. Γι’ αυτό λοιπόν, χάρισε στον εαυτό σου το πιο όμορφο δώρο κερδίζοντας έτσι το τοπικό πάχος με την μέθοδο λιποαναρρόφησης.

Με τη λιποαναρρόφηση  απομακρύνεται το περιττό λίπος με στόχο να έχουμε επίπεδη και δυναμικά γραμμωμένη κοιλιά, σφριγηλά μπράτσα, ανορθωμένους γλουτούς (χωρίς τοπικό πάχος).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΙΑΤΡΙΚΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η κλασσική λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί είτε σε γενική είτε σε τοπική αναισθησία κατά την οποία γίνεται διήθηση του λιπώδους ιστού με πολύ αραιωμένα διαλύματα τοπικών αναισθητικών και αδρεναλίνης. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μια μικρή τομή μέσα από την οποία περνάει μια κάνουλα η οποία συνδέεται μέσω ενός σωλήνα με ένα μηχάνημα που δημιουργεί κενό αέρος.

Με την βοήθεια της κάνουλας αποκολλώνται τα λιποκύτταρα και καταλήγουν σε ένα διαφανές δοχείο, αναρροφάται η ποσότητα λίπους ενώ οι οπές κλείνουν μόνες τους χωρίς ράμματα και ουλές. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία στην ανάλογη περιοχή κρίνεται απαραίτητη η χρήση ειδικού κορσέ για αποφυγή χαλάρωσης του δέρματος.

ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ;

Η λιποαναρρόφηση είναι η πιο συχνή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως,καθώς δύναται να βελτιώσει αισθητά τις σωματικές αναλογίες, διορθώνοντας τοπικές υπερλιπώσεις μέσω σχεδόν μη ορατών τομών. Πραγματοποείται με αφαίρεση του περιττού λίπους που έχει συσσωρευθεί τοπικά σε περιοχές του σώματος όπως: άνω άκρα, κοιλιακή περιοχή, γλουτοί, μηροί, κνήμες, πρόσωπο, λαιμός ( προγούλι). 

Δεν αποτελεί εναλλακτική λύση της δίαιτας ή της άσκησης η οποία ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, ούτε όμως και μέθοδο απώλειας βάρους παρόλο που πολλές φορές έχει παρατηρηθεί πως μετά από λιποαναρρόφηση ανακτάται περισσότερο η αυτοπεποίθησή μας με αποτέλεσμα να ακολουθούμε ακόμα πιο πιστά μια ισορροπημένη διατροφή.

Οφέλη

ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τηρώντας λοιπόν τα απαραίτητα βήματα με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης μειώνεται το περιττό βάρος και λίπος αν το άτομο είναι υπέρβαρο, ενώ αν είναι σε φυσιολογικά υγιές βάρος και απλά αντιμετωπίζει πρόβλημα σε τοπικά σημεία τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι θεαματικά και μόνιμα καθώς ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του κάθε ατόμου. Η περιοχή που έχει υποστεί τέτοιου είδους επέμβαση δεν ανταποκρίνεται σε αύξηση του όγκου λόγω της αφαίρεσης μεγάλου  πληθυσμού λιποκυττάρων.

Επειδή η βοτουλινική τοξίνη δρα τοπικά στο σημείο που γίνεται, μπορεί να εφαρμοστεί προληπτικά ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητάς τους έχουν σχηματιστεί μεν αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί και μονιμοποιηθεί.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Πληροφορίες θεραπείας

1-4 ώρες (ανάλογα τον αριθμό περιοχών)

Χαμηλό

Ξεκούραση 2 ημέρες μετά το χειρουργείο

Μόνιμο αποτέλεσμα

 

 1 θεραπεία / σημείο